Om oss

Dimitri Zabolotski

Mitt namn är Dimitri och jag är uppvuxen i västra Sibirien. Sedan 2005 driver jag Almviks Gårds Hantverk som är ett litet och personligt företag med få anställda baserat i Almviks gårds ekoby i Järna, Södermanland.

Vi gör Ny-, Till- och Ombyggnation samt restaureringar av äldre byggnader med kunskap och känsla för det som funkar. Byggnadsvård är den metod som vi jobbar med vilket innebär att i de flesta situationer kan man restaurera äldre hus på ett skonsamt sätt för att undvika resursslöseri.

Förr använde man inga artificiella och skadliga kemiska ämnen och man levde i sina hus helt tillverkade av naturliga och hälsosamma material. Numera är vi vana vid modern komfort och de flesta trivs inte med endast 15 plusgrader inomhus vintertid. I de flesta fall går det dock att tilläggsisolera med naturliga material och göra andra justeringar för att få en varmare inomhusmiljö och samtidigt behålla husets förmåga att andas.

Att bygga passivhus kan vara en bra investering men man bör veta att det tar ca 80 år att återställa mängden energi som går åt vid byggandet. Vårt koncept är att bygga aktivhus som är så mycket mer än ett passivhus. Vi använder oss av och har erfarenhet av beprövade och sunda ekologiska lösningar och samtidigt har vi goda kunskaper om byggteknik och byggnadsvård.

Vi utför även målning, tapetsering, lerklining och plattsättning i olika typer av lokaler

I samarbete med diplomerad arkitekt från Järna Form & Miljö tar vi fram lösningar i totalentreprenad från skiss till inflyttning.

Kvalitetsmedvetenhet, Hållbarhet och Kunskap är mycket viktiga koncept för oss.